Mostanában legszívesebben állandóan csak nassolnék, mindig azt lesem, mit lehetne ropogtatni. Közben persze megszólal a hiú énem, hogy nem, nem lehet mindig rágcsálni valamit, mert hogy fogok kinézni nyáron... Szeretnék kisnadrágot felvenni a nagy melegben, és nem hosszút, hogy megsüljek, ehhez viszont az kell, hogy ne legyen vaskos combom. Persze ezzel sincs semmi gond akkor, ha az illető normálisan felöltözik hozzá. Egy hete Berlinben folyamatosan megbotránkoztam, hogy sokaknak mennyire nincs önkritikájuk. Egyáltalán nem baj, ha valakinek nincs modell alkata (nekem sincs), de akkor lássa be, hogy vannak olyan ruhadarabok, amiket jobb, ha kerül. És ha így maradok, akkor én is belátom, hogy a kisnadrág idén nem nekem való. De azért igyekszem tenni érte, hogy ne így legyen. Jól el is kalandoztam... :) A lényeg, hogy keresnem kellett valami rágcsát, ami jobb, mint a csoki meg a chips. Persze ez se olyan, mintha répát csócsálnék, de mégse egy tábla Milka. Szóval megsütöttem ezt. Először is kell hozzá kb. 25 dkg csicseriborsó, amit legalább 12 órára beáztatunk, ha nem konzervet használunk. Ezután puhára főzzük, de nem szottyá! Lecsöpögtetjük, majd konyhatörlőn felitatjuk a maradék vizet. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Közben 2-3 evőkanál olivaolajat öntünk a tálba tett csicseriborsóra. Sózzuk, borsozzuk, mehet rá egy kis pirospaprika, fokhagymapor, curry, őrölt kömény. Más fűszereket is bevethetünk, nekem most ezek voltak a kezem ügyében. Összekeverjük az egészet, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Igyekezzünk úgy, hogy minden szem külön legyen. Fél órát sütjük, közben párszor átforgatjuk. Mivel nekem gyereket kellett etetnem, kicsit jobban megsült, mint akartam, de külön kiskanálba tettem pár szemet, amik nem lettek olyan kemények. Azoknak nagyjából ilyen színűnek kell lenni. Csak hogy a nehezebben rágókra is gondoljunk. :)
Jó étvágyat hozzá! :)